Σταμάτης Μαλέλης

Σταμάτης Μαλέλης

malelis

Ο Σταμάτης Μαλέλης σε καλωσορίζει στη New Media Studies!

«Θέλω να μεταδώσω όλα αυτά που έμαθα τόσα χρόνια στα control των δελτίων ειδήσεων, χάνοντας τα ηλιοβασιλέματα της ζωής μου».
Σταμάτης Μαλέλης

Η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού

Τη δημοσιογραφία την αγάπησα στην «Καθημερινή», στα 17 μου, όταν εργάστηκα για πρώτη φορά, ως κλητήρας. Πάντα με γοήτευε η γραφή και ο τρόπος που μεταφέρεις στο χαρτί μια είδηση, συγκλονίζοντας τον αναγνώστη.

Ο πρώτος μεγάλος σταθμός

Έπειτα βρέθηκα στη ΕΡΤ. Η πρώτη μου μεγάλη επιτυχία ήρθε γρήγορα. Ήταν μια επίθεση που έκαναν άγνωστοι στην πρεσβεία της Αιγύπτου. Ήμουν κοντά την ώρα της επίθεσης και είχα αποκλειστικά το μεγαλύτερο μέρος του ρεπορτάζ. Ένιωθα την καρδιά μου να χτυπάει σα τρελή.

Η πορεία της ζωής μου

Εργάστηκα στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 σαν Αρχισυντάκτης για 3 χρόνια, αντλώντας μοναδικές εμπειρίες και γνώσεις απαραίτητες για να κάνω το επόμενο βήμα. Λίγο αργότερα ήρθε στην ζωή μου το Mega. Διετέλεσα Αρχισυντάκτης και Διευθυντής Σύνταξης για 2 χρόνια, δουλεύοντας σκληρά για να πετύχω.

Οι πρώτες αλλαγές

Σε ηλικία 29 χρονών ήμουν Διευθυντής Ειδήσεων στον ANT1. Για πρώτη φορά άλλαξα τη μορφή των δελτίων ειδήσεων που μέχρι τότε κυριαρχούσε. Το τόλμησα.

Αποφάσεις ζωής

Για 9 χρόνια ήμουν Διευθυντής Ειδήσεων και Διευθυντής Προγράμματος στον Alpha και στον ΣΚΑΪ. Πηγαίνοντας στον ΣΚΑΙ, ρίσκαρα για κάτι καινοτόμο. «Τα παράθυρα Διαλόγου», που άλλαξαν την ιστορία της Ελληνικής Τηλεόρασης. Και ευτυχώς, με δικαίωσαν.

Στιγμές Ανεκτίμητες

Έζησα έντονες στιγμές, πολλά συγκλονιστικά γεγονότα που κάποια με σημάδεψαν για πάντα. Υπόθεση Σορίν Ματέι, η Καταιγίδα της Ερήμου, ο Πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, η Ελληνοτουρκική κρίση. Ήμουν πάντα εκεί αφοσιωμένος στην δουλειά μου, μέρα νύχτα.

Η μεγάλη επιτυχία

Στο STAR Channel απέτυχαν τα παράθυρα που εγώ ο ίδιος «γέννησα». Ξαναπροσπάθησα όμως, ρίσκαρα ξανά και το πρώτο Lifestyle Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ήταν γεγονός. Αλλάξαμε για πάντα την ελληνική τηλεόραση, πετυχαίνοντας ασύλληπτα νούμερα τηλεθέασης

Σήμερα

Σήμερα είμαι Διευθυντής Ειδήσεων και Προγράμματος στον Όμιλο ΣΚΑΪ, έχοντας αναρίθμητες εμπειρίες χαραγμένες στο μυαλό και στη ψυχή μου. Ακόμα και τώρα όμως η δουλειά παραμένει συνεχής και πάντα με το βλέμμα στο μέλλον.

Κομμάτι της καρδιάς μου

Η New Media Studies είναι κομμάτι της ζωής μου. Θέλω να μεταδώσω τις γνώσεις και τα βιώματα μου, αλλά κυρίως να παροτρύνω τους νέους να προσπαθήσουν πολύ γι αυτό που θέλουν να πετύχουν. Να επιμένουν, να αλλάζουν, να καινοτομούν . Χαράζουμε νέα μονοπάτια στο χώρο των media, με επίκαιρη γνώση που ανταποκρίνεται στις νέες τεχνολογίες και πρακτική εξάσκηση σε αληθινές συνθήκες εργασίας.
Ετοιμάζουμε τους νέους συνεργάτες μας!